Carwrapping in Nederland in opkomst: alles over het wrappen van je auto

Wat wordt er verstaan met carwrapping?

Het wrappen van auto's, ofwel carwrapping, is een fenomeen dat in Nederland de afgelopen tijd flink in opkomst is. Carwrappen houdt in dat via een speciale folie gemaakt van vinyl de auto volledig bestickerd wordt. Op deze manier kunnen auto's een volledige make–over krijgen. Qua vormgeving van de auto maakt het niet uit welk model er gewrapt moet worden. Op dit gebied is er dus van alles mogelijk.

Wat maakt het wrappen van je auto zo interessant?

Carwrapping is om meerdere redenen interessant en voordelig. In deze eerste plaats zorgt een wrap ervoor dat je auto snel en op een goedkope manier van een andere look voorzien kan worden. Wrapping is een klus die door een gespecialiseerde garage snel uitgevoerd kan worden, binnen één of enkele dagen. In de tweede plaats is er qua looks en lay–out veel mogelijk bij het designen van je auto. Zo kun je kiezen uit prachtige, stijlvolle en stoere kleuren, zoals metallic rood of mat zwart. Maar ook kun je je auto voorzien van teksten, reclameboodschappen of fraaie afbeeldingen of tekeningen. Een derde voordeel is dat de wrap over de laklaag aangebracht wordt en zo extra bescherming biedt voor het lak van de auto. Op plekken die gevoelig zijn voor schade, krassen of deukjes door steengruis, biedt de wrap aanvullende bescherming. Denk bijvoorbeeld aan de spiegels, bumper of motorkap. Het overspuiten van de autolak is daarbij met wrapping niet meer nodig, wat je natuurlijk een flinke duit scheelt, maar ook tijd bespaart. Een vierde voordeel van car wrapping is dat de folielaag eenvoudig verwijderd kan worden. Wil je de auto doorverkopen, dan kan dit erg voordelig zijn omdat de laklaag er dan beter uitziet. Verder kun je op elk gewenst moment de vinylfolie laten verwijderen en de auto weer in originele staat terugbrengen. Het verwijderen gaat snel en gebeurt zonder schade toe te brengen aan de oorspronkelijke laag lak.

Hoe werkt autowrapping precies en hoe wordt dit uitgevoerd?

Het wrappen van je auto begint met het grondig reinigen van je auto door de betreffende vakgarage. Natuurlijk is vooraf in overleg bepaald welke wrap er op jouw bolide moet komen. Vervolgens wordt in één werkdag of (soms) in meerdere dagen de wraplaag op de auto aangebracht door een specialist. Na het aanbrengen van de autowrap is de auto na een aantal uren alweer bruikbaar en bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Je kunt dus al snel weer gebruikmaken van je auto. En wil je de wrapfolie weer laten verwijderen, dan is een afspraak om dit via de garage te regelen snel gemaakt!Tags:
430 Woorden

Over ons

De ontwikkeling van (verkeers)borden langs de weg De ontwikkeling van verkeersborden langs de Europese wegen staat niet stil. In de loop van de tijd is de hoeveelheid informatie op de borden behoorlijk toegenomen. De bekende blauwe borden zijn steeds groter geworden. Tevens bevatten de borden verschillende soorten informatie die tot verwarring kan leiden. Daarnaast is er een groeiend aantal borden met reclame erop. In dit blog kunt u uw mening delen over deze ontwikkelingen. Vindt u dat het aantal borden langs de weg te hoog is geworden of vindt u juist dat er ruimte is voor meer informatie langs de wegen? Zijn reclame uitingen langs de wegen wel zo verstandig met het oog op de verkeersveiligheid? U bent welkom om hierover te discussiëren.

Zoeken

Categorieën